woensdag 4 juli 2012

Zijn walgelijke brief aan onze Koningin over het tragische ongeval waarin Prins Friso in coma geraakt is. En de leugen van Anne's Joodse achtergrond


Zijn walgelijke brief aan onze Koningin over het tragische ongeval waarin Prins Friso in coma geraakt is. En de leugen van Anne's Joodse achtergrond

De vreselijke man schreef het volgende:

----------------------------------------------------------------------------------------------
Mevrouw,

Waar ik zelf als burger onpasselijk van begin te worden is de berichtgeving rondom uw zoon Friso. Begrijp mij goed. Het is afschuwelijk dat u en uw gezin dit is overkomen. Het zal je als gezin maar gebeuren, wanneer je te horen krijg dat je zoon ernstig ziek is en misschien voor de rest van zijn leven in coma ligt. Ik wens u en uw gezin hierbij dan ook beslist heel veel sterkte toe. Maar het is ook net zo erg als zoiets bij mijn buren of in mijn vrienden- of kennissenkring plaatsvindt. Waarom deze overdreven media-aandacht?

De mensen vergeten klaarblijkelijk zo snel. Friso was toch immers de jongeman die met een gangsterliefje trouwde en die vervolgens samen met zijn echtgenote Mabel én u, hun moeder en schoonmoeder én de regering volledig voor schut zette door hierover te liegen en alles glashard te ontkennen. Terwijl het programma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries hierover toch duidelijke taal sprak. Het werd zelfs zo pijnlijk dat Friso afstand moest doen van zijn rechten op de troon. Hij is dus geen lid meer van het Nederlandse koninklijke huis.

Ook levert hij niets bij aan de welvaart of aan het prestige van Nederland. Hij woont en werkt immers in Londen. Waarom dan al deze waanzinnige ophef over deze man en zijn familie? Ik zie dit werkelijk weer als de bekende typisch Nederlandse over emotionele massahysterie, die erop gericht is om het prestige van uw familie op te vijzelen, door in mediaopzicht optimaal gebruik te maken van een ongeluk - waarbij Friso en zijn begeleider zich zélf nota bene onvoorzichtig hebben getoond - en uw familie thans als uiterst zielig en tragisch aan het Nederlandse volk te presenteren.

Maar nu even in alle nuchterheid: uw familie is niet zielig. Zij is schat- en schatrijk, gebruikt haar invloed achter de schermen op een manier waar de Zonnekoning nog iets van had kunnen leren en krijgt in geval van nood - zoals nu - een medische behandeling, die de meeste burgers van ons land in een dergelijke situatie nooit zullen krijgen. Uw familie hoeft geen belasting te betalen en wordt bij alle misstappen, die zij begaat zowel door de regering als door de vaak slaafse en onderdanige Nederlandse media witgewassen. Historische misdaden en blunders worden met de mantel der liefde bedekt of domweg ontkent, waar andere burgers zoals de andere bewoners in mijn straat en ikzelf in exact hetzelfde geval voor de rechter zouden moeten verschijnen en de hoogste juridische straf opgelegd zouden krijgen. Hoezo: rechtsgelijkheid voor iedereen?

Kortom: hoe tragisch een dergelijke gebeurtenis voor u en dus ook voor ieder mens, waar ter wereld dan ook is; het is helaas nu ook weer geen uitzondering. Dagelijks komen overal ter wereld mensen door ongelukken om het leven. Of om het in de trant van Geert Wilders te zeggen: "Laten wij met ons allen eindelijk weer eens in Gods naam normaal gaan doen" en ons bezig gaan houden met de dingen, die er werkelijk in ons land toe doen. Wij hebben dacht ik nog steeds een economische crisis. En de werkgelegenheid is toch immers nog steeds aan het groeien?

Dat neemt niet weg dat ik u en uw familie als mens vanuit de grond van mijn hart heel veel sterkte toewens in deze voor uw allen zo’n moeilijke tijd. Net zoals ik dit vanuit de grond van mijn hart mijn buren of wie dan ook ter wereld in een dergelijke afschuwelijke situatie toe zal wensen.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Anne Cammenga op PFF over zijn vermeende Joodse achtergrond




-----------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Lezers en Lezeressen,

Graag wil ik naar aanleiding van eerder gemaakte opmerkingen over mijn Joods zijn nog even het een en ander ter verduidelijking aanvullen. Heb ik een Joodse invloed in mijn familie? Jazeker, die is overduidelijk aanwezig. Graag verwijs ik in dit verband naar mijn jongere familiewapen, zoals dit door het Centraal Bureau van Genealogie is toegekend en waarin een Davidsster is opgenomen. Mijn oudere familiewapen is vervaardigd door de Friese Raad voor Heraldiek. In het begin van de 19e eeuw trouwde een zekere Isaac Cahais uit Vilier le Bel, een huidige voorstad uit Parijs met één van mijn vrouwelijke voorouders uit het geslacht Cammenga. Via deze man is de Davidsster onze familie binnengekomen. Sindsdien zijn alle mannen en dus ook ikzelf in het geslacht Cammenga altijd besneden; werd er vroeger thuis tijdens Pasen/Pesach matzes gegeten, die door mijn moeder op een schaal werden opgediend, en stond de Chanoeka altijd op tafel. De rest van het jaar stond de Chanoeka altijd op een prominente plek in onze huiskamer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn Joodse dierbaren van mijn moeder in Sobibor en Auschwitz vermoord. Dit is ook schriftelijk bevestigd door het NIOD. Echter: officieel geldt het Joods zijn uitsluitend via de vrouwelijke lijn. Uitsluitend wanneer de moeder Joods is, geldt de mannelijke nakomeling officieel als Joods. In mijn geval is de Davidsster mijn familie ingekomen via de mannelijke lijn. Hoewel de Davidsster in mijn jongere familiewapen is erkend door het Centraal Bureau voor Genealogie en er dus overduidelijk gesproken kan worden van een Joodse invloed in mijn familie, ben ik dus zelf niet officeel Joods. Het zal u duidelijk zijn dat het feit dat Joodse dierbaren van mijn moeder in Sobibor en Auschwitz zijn overleden en dit gevoegd bij de geschiedenis van mijn familie en als gevolg daarvan de Joodse Davidsster in mijn jongere familiewapen voor mij zonder meer belangrijke inspiratiebronnen zijn geweest - naast de persoonlijke oprechte wens om recht te doen aan de Holocaust slachtoffers - om mij in te gaan zetten voor Joodse Tweede Wereldoorlogsslachtoffers en hun nabestaanden.

Ik vertrouw erop jullie hiermee afdoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Annne Louis Cammenga

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dit terwijl dezelfde Anne Cammenga, op zijn nu in paniek gesloten Hyves Fan Pagina na door mij in de hoek gedrukt te zijn, met luide stem het volgende zegt:

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Anne Cammenga,

Ik zal u maar punt voor punt antwoorden want dan wordt voor iedereen duidelijk dat u een pathetische opportunist bent die het met de waarheid en het fatsoen niet zo nauw neemt.

U zegt:

".. .Wanneer je de moeite had genomen om de website van het CBG te raadplegen, zie je dat ik ZELF afstand heb genomen van dit wapenschild en dus ook van de Davidsster, omdat ik hierover niet goed ben geïnformeerd door het CBG..."

Heel recentelijk en ver na het nieuwe wapenschild aangenomen te hebben schreef u op het Pim Fortuyn Forum

".... In het begin van de 19e eeuw trouwde een zekere Isaac Cahais uit Vilier le Bel, een huidige voorstad uit Parijs met één van mijn vrouwelijke voorouders uit het geslacht Cammenga. Via deze man is de Davidsster onze familie binnengekomen..."

Daar is dan ook een belachelijk verhaal bij of de Joodse gewoontes in uw familie, u heeft ook aan het CIDI het verhaal over Cahais en het Joodse element in uw familie opgehangen terwijl zoals u beweerd u toe al lang "vrijwillig" afstand gedaan had van de Davidster in uw wapen. U zit mij en alle lezers hier glashard een onwaarheid te vertellen want publiek zit u nog steeds te beweren dat er een Joodse invloed in uw familie bestaat en dat die van Cahais stamt.

U zegt nu ook publiekelijk dag het CBG incompetent is of u bewust verkeerd voorgelicht heeft en dit terwijl U mij vertelde, ook publiek, dat alles gebaseerd is op jarenlang eigen onderzoek. U zegt u heeft zelf afstand genomen maar u blijft publiek beweren dat het Cahais verhaal wel klopt. De waarheid is dat u eerst het CBG verkeerd voorgelicht heeft en zij u op uw woord geloofd hebben en daarna een mogelijkheid gevonden heeft op aan een derde Lelie te komen die u veel meer waard is dan de Davidster van uw zogenaamde doelgroep. Opvallend is ook dat het CBG uw nieuwe wapen niet certificeerde maar aangeeft dat u nu een nieuw wapen heeft.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

U zit te draaien en ronduit te liegen op PFF maar om geen misverstanden te laten bestaan hier dan even de feiten over

Cahais, Isaac
Geboren : 25 September 1778 in Rinsumageest, gem.Dantumadeel (Fr.)
Gedoopt : 11 Oktober 1778 in Rinsumageest, gem.Dantumadeel 9FR.0
Overleden : 30 Juli 1822 in Jisp (NH)
Ouders:

Vader: Cahais, Isaac
Moeder: Conradi, Maria Gowina

Familie:

Getrouwd: 17 Oktober 1802 in Akkerwoude (Fr.)
Verwante:

Hoekstra, Vrouwkje

Kind(eren):

Cahais, Isaac
Cahais, Lubbertina
Cahais, Petrus Albartus
Cahais, Samuel
Geboren : omstreeks 1812 in Hallum, gem.Ferwerderadeel (Fr.)
Overleden : 15 Augustus 1833 in Groningen (Gr.)

De vader van Isaac Cahais heet ook Isaac Cahais:Hier zijn informatie

Cahais, Isaac
Gedoopt : 16 Februari 1721 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 13 Augustus 1785 in Wolsum, gem.Wymbritseradeel (Fr.)
Ouders:

Vader: Cahais, Samuel
Moeder: Ragouin, Susanna

Familie:

Getrouwd: 21 Maart 1745 in Wolsum, gem.Wymbritseradeel (Fr.)
Verwante:

Bouma, Lipkjen
Geboren : IJsbrechtum (Fr.)
Gedoopt : 07 Januari 1725 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 20 Maart 1795 in Franeker (Fr.)
Ouders:

Vader: Bouma, Wybe
Moeder: Hansen, Hinke

Kind(eren):

Cahais, Samuel
Cahais, Henrica Susanna
Cahais, Maria Magdalena
Cahais, Isaac

Maar nu wordt interessant want vader Samuel Cahais is voor 1686 geboren in Villiers-le-bel (Charanton) (FR)

Brulkikker brult

Quote:
In het begin van de 19e eeuw trouwde een zekere Isaac Cahais uit Vilier le Bel, een huidige voorstad uit Parijs met één van mijn vrouwelijke voorouders uit het geslacht Cammenga. Via deze man is de Davidsster onze familie binnengekomen.


Hij heeft zowel de naam fout als de de eeuw de Cahais uit Villiers-le-bel is in de 17de en niet de 19de eeuw geboren.

Cahais, Samuel
Geboren : voor 1686 in Villiers-le-bel (Charanton) (FR)
Gedoopt : voor 1686 in Charanton (FR)
Overleden : 24 Juli 1724 in Leeuwarden (Fr.)
Begraven : 24 Juli 1724 in Leeuwarden (Fr.)
Ouders:

Vader: Cahais, Samuel
Moeder: Lebée, NN

Familie:

Getrouwd: 16 Juli 1713 in Leeuwarden (Fr.)
Verwante:

Ragouin, Susanna
Gedoopt : 03 Oktober 1688 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 22 Maart 1723 in Leeuwarden (Fr.)
Begraven : 02 April 1723 in Leeuwarden (Fr.)
Ouders:

Vader: Ragoin, Jacques
Moeder: Harnier, Anne

Kind(eren):

Cahais, levenloos georen dochter
Geboren : 1714 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 1714 in Leeuwarden (Fr.)
Cahais, Samuel
Cahais, Jacob
Cahais, Isaac
Cahais, Susanne

Dan neem ik er nog eentje bij, meer is er ook niet, de vader van Samuel die ook weer Samuel geheten heeft

Cahais, Samuel
Geboren : Charanton (FR)
Gedoopt : omstreeks 1660 in Charanron (FR)
Overleden : Londen (GB)
Familie:

Getrouwd: voor 1686
Verwante:

Lebée, NN
Geboren : Parijs (FR.)
Overleden : omstreeks 1730 in Londen (GB)

Kind(eren):

Cahais, Samuel
Cahais, Isaac
Gedoopt : voor 1686 in Villiers le Bel (FR)
Overleden : Dublin (Ierland)
Cahais, Steven
Geboren : na 1686 in Engeland
Overleden : (ca 1745) in Engeland

De Cahai familie bestond uit Hugenoten waar niets Joods aan is. Anne Cammenga is niet alleen een fantast, charletan en een oneervol mens maar ook nog eens een vreselijk slechte onderzoeker die zelfs niet in staat is het overzicht over zijn eigen constructies te houden.

Maar los daarvan is er ook nog dit:

Nu de waarheid over Cahais.

Cahais, Isaac
Geboren : 25 September 1778 in Rinsumageest, gem.Dantumadeel (Fr.)
Gedoopt : 11 Oktober 1778 in Rinsumageest, gem.Dantumadeel 9FR.0
Overleden : 30 Juli 1822 in Jisp (NH)
Ouders:

Vader: Cahais, Isaac
Moeder: Conradi, Maria Gowina

Familie:

Getrouwd: 17 Oktober 1802 in Akkerwoude (Fr.)
Verwante:

Hoekstra, Vrouwkje

Kind(eren):

Cahais, Isaac
Cahais, Lubbertina
Cahais, Petrus Albartus
Cahais, Samuel
Geboren : omstreeks 1812 in Hallum, gem.Ferwerderadeel (Fr.)
Overleden : 15 Augustus 1833 in Groningen (Gr.)

De vader van Isaac Cahais heet ook Isaac Cahais:Hier zijn informatie

Cahais, Isaac
Gedoopt : 16 Februari 1721 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 13 Augustus 1785 in Wolsum, gem.Wymbritseradeel (Fr.)
Ouders:

Vader: Cahais, Samuel
Moeder: Ragouin, Susanna

Familie:

Getrouwd: 21 Maart 1745 in Wolsum, gem.Wymbritseradeel (Fr.)
Verwante:

Bouma, Lipkjen
Geboren : IJsbrechtum (Fr.)
Gedoopt : 07 Januari 1725 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 20 Maart 1795 in Franeker (Fr.)
Ouders:

Vader: Bouma, Wybe
Moeder: Hansen, Hinke

Kind(eren):

Cahais, Samuel
Cahais, Henrica Susanna
Cahais, Maria Magdalena
Cahais, Isaac

Maar nu wordt interessant want vader Samuel Cahais is voor 1686 geboren in Villiers-le-bel (Charanton) (FR)

Anne zegt:

"...In het begin van de 19e eeuw trouwde een zekere Isaac Cahais uit Vilier le Bel, een huidige voorstad uit Parijs met één van mijn vrouwelijke voorouders uit het geslacht Cammenga. Via deze man is de Davidsster onze familie binnengekomen..."

Hij heeft zowel de naam fout als de de eeuw de Cahais uit Villiers-le-bel is in de 17de en niet de 19de eeuw geboren.

Cahais, Samuel
Geboren : voor 1686 in Villiers-le-bel (Charanton) (FR)
Gedoopt : voor 1686 in Charanton (FR)
Overleden : 24 Juli 1724 in Leeuwarden (Fr.)
Begraven : 24 Juli 1724 in Leeuwarden (Fr.)
Ouders:

Vader: Cahais, Samuel
Moeder: Lebée, NN

Familie:

Getrouwd: 16 Juli 1713 in Leeuwarden (Fr.)
Verwante:

Ragouin, Susanna
Gedoopt : 03 Oktober 1688 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 22 Maart 1723 in Leeuwarden (Fr.)
Begraven : 02 April 1723 in Leeuwarden (Fr.)
Ouders:

Vader: Ragoin, Jacques
Moeder: Harnier, Anne

Kind(eren):

Cahais, levenloos georen dochter
Geboren : 1714 in Leeuwarden (Fr.)
Overleden : 1714 in Leeuwarden (Fr.)
Cahais, Samuel
Cahais, Jacob
Cahais, Isaac
Cahais, Susanne

Cahais, Samuel
Geboren : Charanton (FR)
Gedoopt : omstreeks 1660 in Charanron (FR)
Overleden : Londen (GB)
Familie:

Getrouwd: voor 1686
Verwante:

Lebée, NN
Geboren : Parijs (FR.)
Overleden : omstreeks 1730 in Londen (GB)

Kind(eren):

Cahais, Samuel
Cahais, Isaac
Gedoopt : voor 1686 in Villiers le Bel (FR)
Overleden : Dublin (Ierland)
Cahais, Steven
Geboren : na 1686 in Engeland
Overleden : (ca 1745) in Engeland

Anne bewijst zelf niet alleen een fantast te zijn maar ook nog eens een vreselijk slechte onderzoeker die zelfs niet in staat is het overzicht over zijn eigen constructies te houden.

De gegevens die hier nu boven tafel komen, bevestigen dit omdat in de periode dat de eerste Cahais (Cahais, Samuel, Geboren : voor 1686 in Villiers-le-bel (Charanton) (FR), Gedoopt : voor 1686 in Charanton (FR), overleden : 24 Juli 1724 in Leeuwarden (Fr.), Begraven : 24 Juli 1724 in Leeuwarden (Fr.)) naar Nederland kwam steeds meer Hugenoten Frankrijk ontvluchtten. Uiteindelijk zijn in die periode zo'n 12.000 Hugenoten naar Nederland gekomen. Ook het feit dat Samuel Cahais al in Frankrijk gedoopt is, is een sterke aanwijzing dat de familie niet Joods geweest is.

"...Wapenvoerder: Dit wapen is in 2002 ontworpen door C.E.G. ten Houte de Lange, ten behoeve van de nakomelingen van Petrus Jacobus Cammenga (1777-1840) en Catharina Jellema (1778-1807)..."

Nu even feiten:

Gezin van Petrus Jacobus Cammenga

Hij had een relatie met Catharina Jellema.

Kind(eren):

Achsa Cammenga  1800-1839
Over de familienaam Cammenga



Gezin van Achsa Cammenga

Zij is getrouwd met (1) Gerhardus Magnus Cahais op 21 februari 1838 te Leeuwarden, Fr, Nederland.

Kind(eren):

Geen Kinderen Gerhardus Magnus Cahais

Zij is getrouwd met (2) Willem Ydes Veen Van Der op 11 mei 1823 te Leeuwarden, Fr, Nederland.

Kind(eren):

Elisabeth Veen Van Der  1823-????
Petrus Veen Van Der  1825-????
Ide Veen Van Der  1827-????
Catharina Veen Van Der  1828-????
Fokje Veen Van Der  1830-????
Johanna Elisabeth Veen Van Der  1832-????
Iede Veen Van Der  1835-????
Aukje Veen Van Der  1836-????

Wat zegt Anne

"... Aanvrager stamt af van  meester wolkammer te Leeuwarden, gehuwd aldaar op 22 mei 1735 met Johanna Thomas Kock. Hun zoon Jacobus Johannes, vader van bovengenoemde Petrus Jacobus wordt in 1770 vermeld met de naam Cammenga. (Noot d.d. 3 december 2008)..."

De notitie van 3 december was nodig omdat Petrus Jacobus Camminga en niet Cammenga geheten heeft. Maar aan mij zegt hij dat Cammenga, Camminga en Cammingha drie verschillende families zijn, hij moest wel want hij liep vast.


We kunnen zien dat er twee zoons zijn van die meester wolkammer getrouwd met Johanna Thomas Kock en hij zegt zelf af te stammen van Petrus Jacobus getrouwd met Catharina Jellema die alleen maar een dochter hadden die Achsa Cammenga geheten heeft. Maar hoe kan hij dan Cammenga heten?

Zij is twee keer getrouwd maar had geen kinderen met Gerhardus Magnus Cahais. Maar wat zegt Anne publiekelijk

In het begin van de 19e eeuw trouwde een zekere Isaac Cahais uit Vilier le Bel, een huidige voorstad uit Parijs met één van mijn vrouwelijke voorouders uit het geslacht Cammenga. Via deze man is de Davidsster onze familie binnengekomen.


"...Hij heeft Gerhardus Magnus Cahais, eerste man van Achsa Cammenga, vervangen met Isaac Cahais zogenaamd uit Vilier le Bel die eigelijk Samuel Cahais Geboren : voor 1686 in Villiers-le-bel (Charanton) (FR) is..."

Maar zelfs zo komt hij niet aan Cahais want Achsa Cammenga en Gerhardus Magnus Cahais hadden geen kinderen maar Aschsa wel met Willem Ydes van der Veen.

Conclusie: Anne Camminga kan nooit van Petrus Jacobus en Catharina Jellema afstammen en Cammenga heten op zijn best zou hij van der Veen moeten heten als hij van toch van van Petrus Jacobus Cammenga en Catharina Jellema wil afstammen. Maar omdat hij wel Cammenga heet moet hij van een andere familie Cammenga afstammen.

Geen opmerkingen: