maandag 9 juli 2012

Anne Cammenga is heel waarschijnlijk een pseudologia-fantastica-patiënt



Omschrijving:

Iedere persoon stelt zaken achteraf beter voor dan ze zijn. De wegens disfunctioneren ontslagen werknemer houdt zichzelf en anderen voor dat hij en zijn werkgever er samen een punt achter hebben gezet omdat de verhouding verstoord was. De afgewezen verliefde houdt zichzelf voor dat zijn geliefde hem niet afwees, maar dat hij nog niet klaar voor was voor die liefde. Door zichzelf dit maar vaak genoeg voor te houden, gaat men in de eigen leugen(s) geloven en wordt de leugen waarheid.

Voor de pseudologische leugenaar loopt dit proces volledig uit de hand. De geflipte medische student maakt zichzelf wijs dat hij een goede dokter is, de afgehaakte juridische student denkt een advocaat te zijn. Het meest extreme voorbeeld is een lijder die zichzelf inbeeldde een beroemd psychiater te zijn, en een congres voor psychiaters wist binnen te komen. Stuk voor stuk geloofden ze hem.

Een ander geval was een in zijn carrière gefrustreerd persoon, die zich inbeeldde van allerlei vorsten en koningen, waaronder de Capetingers, af te stammen. (dit zal een ieder die Anne Cammenga en zijn gemanipuleerde achtergrond een beetje onderzocht heeft herkennen: lees dit blog door en het wordt overduidelijk)

Hiervoor knutselde hij zelfs een stamboom in elkaar. Voor buitenstaanders al dan niet doorzichtige leugens worden vaak tot vervelens toe herhaald. Door het zelfvertrouwen dat ze uitstralen doordat ze niet beseffen dat ze liegen kunnen uit deze patiënten oplichters en kwakzalvers voortkomen.

Resultaat is dat een aantal mensen uiteindelijk ook wel gelooft in de verhalen van de persoon, maar dat er ook een aantal is dat er dwars doorheen prikt. De pseudologia-fantastica-patiënt zal namelijk niet aarzelen om werkelijk ieder middel te gebruiken om zijn verhalen te ondersteunen, ook de middelen die zeer eenvoudig te controleren zijn. Iemand die in de waan is een hoogleraar te zijn, zou bijvoorbeeld kunnen beweren vele boeken geschreven te hebben. Dit soort dingen zijn eenvoudig na te kijken via bijvoorbeeld het Internet. Mensen die dit dus doen en die niet weten dat de patiënt lijdt aan pseudologia fantastica zullen dit dus als glashard liegen ondervinden, wat een zeer negatief effect op de omgang met elkaar kan hebben.

In het geval Cammenga is het na het lezen van het boek The Serpent and The Moon sterk manifest geworden iets wat hij onbewust zelf ook aangeeft.



"...Anne Louis Cammenga leest het boek The Serpent and The Moon, een geschiedenisboek dat handelt over de persoonlijke en diplomatieke driehoeksverhouding tussen Koning Hendrik II van Valois en Koningin Catharine van Valois, geboren De Medicis van Frankrijk en Diana de Poitiers, de minnares en vertrouwelinge van Koning Hendrik II. Het geschiedenisboek is geschreven door H.K.H. Prinses Christine, geboren Barones von Reibniz en echtgenote van Prins Michael van Kent, die naast een persoonlijke boodschap voor Anne Louis ook haar handtekening in het boek neerzette. Zij stuurde het door haar gesigneerde boek met een begeleidende brief naar Anne Louis toe, waarin zij hem tevens een genealogisch advies gaf. Een genealogisch advies dat voor Anne Louis Cammenga uiterst waardevol bleek te zijn. Haar advies heeft namelijk uiteindelijk tot de officiële erkenning van zijn afstamming van Keizer Karel de Grote uit het Franse Vorstenhuis der Karolingen geleid..."

Sigmundtyskland Schreef terecht:


"...De uitleggende persoon is Anne Cammenga  zelf ik gebruik bewust enkel de voornaam "Anne" omdat dit de naam is die hij van zijn ouders gekregen heeft "Louis" heeft hij zelf toegevoegd en daarvoor hemel een aarde bewogen het ook in zijn paspoort te krijgen. De reden is duidelijk de naam Anne die zijn ouders hem gegeven hebben klonk hem te burgerlijk en paste dan ook niet in zijn verzonnen verhaal dat begonnen is toen hij, naar eigen zeggen, het boek The Serpent and The Moon las en daar zo geobsedeerd door raakte dat hij zich er mee begon te verenigen. Dat heeft zich zover doorgezet dat hij het zelf is gaan geloven. Daarom zijn aversie en angst voor het Nederlands Koningshuis dat hem zijn vermeend rechtmatige positie ontzegt..."

Zijn analyse is juist Anne Cammenga las het boek raakte er zo door geobsedeerd dat hij zich er totaal mee verenigde. De diep gefrustreerde eenzame stakker schreef een bevlogen brief aan Prinses Christine waarin hij haar de hemel in prees en haar vertelde dat hij zich er totaal in herkend, daar vandaan kwam de ware Anne zo anders als wat zijn dagelijkse realiteit als ongeliefd kind man geworden. Prinses Christine heeft hem een hem een briefje op beleefde  wijze geluk wenste met zijn genealogisch onderzoek meer niet. Anne Cammenga heeft zelf een eerste gesigneerde uitgave van het boek gekocht. Ik heb ook zo'n gesigneerde uitgave gekocht.  Hier kunt u er zelf ook zo'n gesigneerde uitgave kopen

Navraag bij Prinses Christine wees uit de naam Cammenga bij haar onbekend is, na enig zoeken in het correspondentie archief dat er inderdaad een standaard bedankje uitgegaan is met een als toevoeging haar beste wensen voor zijn onderzoek. Niettemin durft de volledig ontmaskerde charlatan op zijn site te zetten :
'...


Anne Louis Cammenga leest het boek The Serpent and The Moon, een geschiedenisboek dat handelt over de persoonlijke en diplomatieke driehoeksverhouding tussen Koning Hendrik II van Valois en Koningin Catharine van Valois, geboren De Medicis van Frankrijk en Diana de Poitiers, de minnares en vertrouwelinge van Koning Hendrik II. Het geschiedenisboek is geschreven door H.K.H. Prinses Christine, geboren Barones von Reibniz en echtgenote van Prins Michael van Kent, die naast een persoonlijke boodschap voor Anne Louis ook haar handtekening in het boek neerzette. Zij stuurde het door haar gesigneerde boek met een begeleidende brief naar Anne Louis toe, waarin zij hem tevens een genealogisch advies gaf..."

Iets wat hem duur kan komen te staan als hij zou weigeren aan punt 4 van de gestelde voorwaarden te voldoen.

"...publiekelijk verontschuldigingen aanbied aan H.K.H. Prinses Christine, (geboren Barones von Reibniz en echtgenote van Prins Michael van Kent) voor het misbruik maken van haar naam door te veinzen dat de door hem gekochte eerste en gesigneerde uitgave van haar boek The Serpent and The Moon hem in haar vriendenkring zou plaatsen en/of hem aan haar familie verwant zou maken...."

Denk hier aan het voorbeeld dat ik gaf

"...Iemand die in de waan is een hoogleraar te zijn, zou bijvoorbeeld kunnen beweren vele boeken geschreven te hebben. Dit soort dingen zijn eenvoudig na te kijken via bijvoorbeeld het Internet..."

Cammenga koopt een gesigneerd boek en verbind er het verhaal over Prinses Christine die het speciaal voor hem de Edelman gesigneerd heeft. Maar zoals in het voorbeeld had ik minder twee minuten nodig om de waarheid te vinden en mezelf een gesigneerde eerste uitgave cadeau te doen.

Anne Cammenga Heinrich-fra-Norge heeft u het volgende voorstel gedaan:

"...Als een man van eer wil ik u wel een uitweg bieden maar dan zult u publiekelijk een aantal verontschuldigen moeten doen en o.a. toe moeten geven dat uw afkomst op verdraaiingen berust. Wij hebben de bewijzen daarvoor al lang tot onze beschikking en het zou daarom voor u nog een mogelijkheid bieden het onvermijdelijke gezichtsverlies nog enigszins te kunnen beperken..."

Anne Cammenga neem het aan en bespaar uzelf de pijn van een absolute vernedering en laat u nadien behandelen. Er zijn twee opties die ik u kan aanraden:

- bezoek een psychiater die je begeleidt in je proces, een soort van mental coach
- laat je opnemen in een psychiatrische inrichting voor een intensieve behandeling.

Toevoeging [PDF] 

Pseudologia fantastica - Tijdschrift voor Psychiatrie


Geen opmerkingen: